Spring naar inhoud

Ruimtetijd op de website van De Visdief

Een recensie van Ruimtetijd verwacht je niet direct op een website over vogels kijken. Tot mijn verrassing heeft vogelaar en verre VBK-collega Jako van Gorsel, alias De Visdief, toch een mooi en uitgebreid stuk geschreven. 

Ik maakte me enigszins zorgen toen De Visdief himself tweette: ‘De bespreking van het boekje Ruimtetijd viel me eerlijk gezegd niet mee.’ In het vervolg van de tweet trok hij (gelukkig voor mij) zelf het boetekleed aan: ‘Ik snap helaas te weinig van de relativiteitstheorie.’

Ook de recensie heeft deze teneur. De Visdief houdt van de thematiek, maar natuurkunde zelf is ‘nooit zijn ding geweest’. Daardoor begrijpt hij de relativiteitstheorie na het lezen van Ruimtetijd helaas niet beter dan ervoor. Toch is hij ‘weer eens heerlijk in deze wonderlijke stuff ondergedompeld’.

Ik vind het allereerst lovenswaardig dat De Visdief ondanks zijn moeite het hele boek heeft gelezen – ik zou het hebben weggelegd. Daarnaast denk ik dat Ruimtetijd sowieso iets te moeilijk is voor de natuurkundeleek. Daar had hij de schuld best een beetje bij mij mogen leggen, in plaats van bij zichzelf. ‘Wetenschap voor iedereen’, staat er immers op, dus ook vogels uit de familie van de sterns zouden er iets van op moeten pikken.

De volledige recensie is te lezen op de website van De Visdief

Gepubliceerd inBoekenRuimtetijd
%d bloggers liken dit: