Spring naar inhoud

Enkele recensies van De stam van het woord

Ik kan mezelf wel lopen aanprijzen, maar jullie zijn vast meer benieuwd naar wat anderen over mijn boek schrijven. Een onvolledig overzicht:

Op de fantastische website Taalvoutjes zei Berith van Pelt: ‘Zo blij als een archeoloog is met de vondst van een eeuwenoud fossiel (denk ik), zo blij ben ik met de eeuwenoude taalvondsten die Yannick Fritschy onthult in zijn boek De stam van het woord’.

De door mij hoog aangeslagen alfa-popularisator Jona Lendering sprak in radioprogramma de Taalstaat enkele lovende woorden, en schreef bovendien een prachtige blog. ‘Wat me trof is Fritschy’s grappige presentatie, die soms deed denken aan een conference’, schrijft hij onder andere. En ja, voordat je het vraagt, ik waardeerde Jona ook al voordat hij dit schreef.

Altijd spannend als iemand die in het boek genoemd wordt een recensie schrijft. Taalwetenschapper Nicoline van der Sijs, die ik als leenwoordengoeroe opvoerde, was gelukkig positief: ‘Het boek is met flair geschreven in een lichtvoetige en enthousiasmerende toon.’

De website Coole Suggesties besprak De stam van het woord als een van vier coole boekjes over de Nederlandse taal, en met het cijfer 9 was mijn boekje ook nog eens de allercoolste!

Taaljournalist Gaston Dorren, zelf ook taalboekenschrijver, noemde het in een blog ‘beknopt en swingend geschreven, vol plezier en afgesneden bochten’.

NRC (***) was ditmaal naar mijn idee wat muggenzifterig, maar dat is hun goed recht. Ik hoop dat de link werkt; heb zelf uiteraard meteen mijn abonnement opgezegd. (grapje natuurlijk, maar de URL is wel wat vreemd)

De Belgische boekensite Christusrex.be sprak van ‘een boeiend klein boekje dat heel wat verheldert van onze taal en taal überhaupt.’

Onze Taal had ook een leuk signalement, maar die heb ik nu even niet bij de hand.

Gepubliceerd inBoekenDe stam van het woord
%d bloggers liken dit: