Bio

Als freelance journalist schrijf ik allerlei stukjes, meestal over wetenschap. Die stukjes belanden dan in tijdschriften, op websites en soms zelfs in een boek. Deze site bundelt een deel van mijn verhalen. Het is daarmee zowel een handig persoonlijk archief als schaamteloze zelfreclame.

Ik werk met name voor de Nederlandstalige editie van New Scientist, een populairwetenschappelijk tijdschrift. Daarbij schrijf ik voor het magazine, de website, de kinderboeken, de scheurkalenders en andere dingen waar ik nu even niet op kan komen. Tevens hebben we een samenwerkingsverband met dagbladen Het Parool en AD. Ook daar komen mijn artikelen weleens in terecht. Behalve schrijven houd ik me bezig met het vertalen en redigeren van artikelen.

In 2017 kwam mijn eerste boek uit: Ruimtetijd. Het is onderdeel van de Pocket Science-reeks van New Scientist. In 2018 schreef ik samen met Marleen Hoebe het kinderboek Klaas kan alles – jij ook? In 2019 verscheen mijn tweede eigen boek, De stam van het woord, eveneens in de serie Pocket Science. Ook vertaalde ik dat jaar het boek Sterrenkunde voor jonge mensen met haast van Neil deGrasse Tyson. En in 2020 verscheen mijn derde en laatste bijdrage aan de Pocket Science-reeks: Grensverleggende getallen.

Momenteel werk ik aan een eigen kinderboek dat eind 2021 zal verschijnen. Verder schrijf ik behalve voor New Scientist voor diverse andere media, waaronder KIJK.

Dan nog een stukje achtergrond: ik heb een bachelor natuur- en sterrenkunde, een bachelor Grieks en Latijn en een master natuurkunde, traject wetenschapscommunicatie. Allemaal behaald aan de UvA, hoewel de master ook deels aan de VU was.

Verder houd ik van sport, zowel actief als passief. Zelf doe ik aan voetbal, tennis, hardlopen en soms een beetje wielrennen.

Vragen? Verzoeken? Neem vooral contact op!