Spring naar inhoud

Ruimtetijd in het Reformatorisch Dagblad

Ondanks het feit dat ik in hoofdstuk 1 mijn twijfels uit over het bestaan van De Schepper, heeft Ruimtetijd het Reformatorisch Dagblad gehaald. Op 8 december 2017 wijdde de krant maar liefst twee volledige pagina’s aan vijf recent verschenen heelalboeken.

Naast Ruimtetijd bespreekt Bart van den Dikkenberg Deining in de ruimtetijd van Govert Schilling, De wonderbaarlijke eenheid van het heelal van Edward van den Heuvel en The Created Cosmos en The Expanse of Heaven, beide van de Amerikaan Danny Faulkner.

De laatste twee boeken zijn echte pareltjes. Faulkner legt onder andere uit hoe het kan dat het licht van de dichtstbijzijnde sterren enkele jaren nodig heeft de aarde te bereiken, maar Adam en Eva dit licht toch al twee dagen na de creatie van de sterren konden waarnemen. De oplossing:

De dasha-theorie lost dit probleem op door aan te nemen dat God het licht van verafstaande sterren vanaf de vierde dag versneld en wonderlijk op de aarde heeft laten vallen. Faulkner: „Zoals geldt voor de hele schepping, waren ook de gebeurtenissen op de vierde scheppingsdag een wonder.”

Faulkners boeken worden logischerwijs in een apart kader besproken. Toch voel ik mij gezegend dat mijn boek in één adem wordt genoemd met deze gekkigheid. Ik hou wel van dit soort creatieve theorieën – zolang mensen het maar niet serieus nemen.

Het volledige stuk kun je op de website van het Reformatorisch Dagblad lezen, mits het geen zondag is, want dan ligt godbetert de hele site plat.

 

 

Gepubliceerd inBoekenRuimtetijd
%d bloggers liken dit: